Witlofschuitje met geitenkaas en vijg

Ik had nog een prachtige zelfgeplukte vijg van onze vakantie op Fuerteventura liggen. Die wilde ik, als ode aan deze prachtige plek, verwerken in een lekker tapashapje. Dit heb je nodig: 

  • Een stronk witlof
  • Een vijg
  • Zachte geitenkaas
  • Honing
  • Balsamico-azijn
  • Een paar pecan of walnoten

Was de witlof en scheur een paar blaadjes af. Dep deze droog. Snij de vijg in de lengte doormidden en snij deze in mooie partjes. Leg in elk witlofblad een stukje vijg en wat verbrokkelde zachte geitenkaas. Strooi er stukjes pecannoot overheen.

Roer tot slot een eetlepel honing met een eetlepel balsamicoazijn door elkaar. Sprenkel wat dressing over elk schuitje.

Dit hapje heeft een geweldige smaakcombi van zoet, zuur, bitter en zout! Echt super lekker als onderdeel van een borrelplankje. Maar ook heerlijk als voorgerecht. Eet smakelijk!

Ook lekker op de borrelplank is deze Zelfgemaakte pesto

Plaats een reactie