Japanse koolpannenkoek

Ik wilde iets met kool en mijn jongens wilden iets met pannenkoek. Na wat gegoogle stuitte ik op dit japanse recept voor Okonomiyaki, het betekent zoiets als “gebakken zoals jij het wilt”. Deze  pannenkoek met kool is eigenlijk een soort van japanse pizza. Je kunt de pannenkoek naar smaak garneren met allerlei sausjes en ingredienten.

Dit heb je nodig voor 6 pannenkoeken:

  • een halve witte kool/ spitskool
  • 4 bosuitjes
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • een paar opscheplepels met bouillon

Voor de garnering:

  • Gember pickles
  • Edamame bonen
  • een zakje veldsla
  • Japanse mayonaise:
    • een paar eetlepels mayonaise
    • een theelepel wasabi
    • Een scheutje soyasaus 
  • Okonomiyakisaus:
    • 8 eetlepels tomatenketchup
    • 1 eetlepel worcestershiresaus
    •  1/2 theelepel mosterd
    • 4 eetlepels mirin (rijstazijn)
    • 2 el suiker 
    • 2 tl sojasaus

Schaaf de kool met een kaasschaaf. Snij de bosuitjes in dunne ringen. Maak  een beslag met eieren, bloem en bouillon. Meng de kool en bosuitjes door het beslag. Bak de pannenkoeken mooi bruin in een scheut zonnebloemolie.

De onomiyakisaus is snel gemaakt: doe alle ingredienten in een steelpannetje en kook het 3 minuten,al roezelf door. Voeg evt. wat water toe als de saus te dik is.

Japanse mayo schijn je kant en klaar te kunnen kopen, maar ik heb het zelf niet kunnen vinden in de toko of Appie. Dus dan maar zelf even snel mayo, wasabi en soyasaus door elkaar geroerd.

Serveer de pannenkoeken warm. Trek met de twee sausjes een mooi ruitpatroon op de pannekoeken en garneer naar smaak met bijv. veldsla, edamamebonen en gemberpickles.

Lekker met een licht misosoepje erbij. Eet smakelijk!

Zin in nog meer japans? Dan is Lazy sushi in a bowl vast ook wel iets voor jou!

 

 

 

 

 

Plaats een reactie