Rabarbercompote met kaneelijs

Mijn rabarberplanten hebben het moeilijk dit jaar. Maar ik heb nu dan toch een paar stengels kunnen oogsten. Van zo’n kleine oogst moet natuurlijk iets superlekkers gemaakt worden. Dat is gelukt! Dit heb je nodig voor dit heerlijke toetje:

  • Een paar stengels rabarber
  • Een appel
  • Een paar eetlepels basterdsuiker
  • Een paar eetlepels rozijnen
  • Kaneelijs

Snij de rabarber in stukjes. Schil de appel en snij deze ook in kleine blokjes. Breng dit  op laag vuur aan de kook met een scheutje water en een paar eetlepels basterdsuiker. Niet te veel suiker toevoegen, de rabarber moet wel lekker zuur blijven. Kook dit in 5-10 minuten tot een compote en voeg in de laatste minuut nog wat rozijnen toe. Serveer de nog warme rabarbercompote met een bolletje kaneelijs. Een perfect toetje voor op een warme lentedag!

Plaats een reactie