Winterse pesto met bietenblad

Ja, het is echt zover. Het gaat vriezen deze week! Het signaal om de waterleiding in mijn volkstuinhuisje af te gaan sluiten. Ook een goed moment om de overwinterende groenten maar eens te oogsten: pietepeuterige preien en een paar babybietjes.

Die bieten kweek ik vooral omdat ik ze zo prachtig vind. Eigenlijk te mooi om op te eten! Maar goed, nu moet het dan toch en dan doen we het ook in stijl. Vandaag beginnen we met de bladeren.

Deze ingrediënten heb je nodig voor de pesto:

  • een grote handvol bietenblad
  • 2 teentjes knoflook
  • een stuk of 10 bieslooksprieten
  • Flinke scheut olijfolie
  • 3 eetlepels grofgeraspte parmezaanse kaas.
  • 3 eetlepels gehakte pecannoten
  • peper en zout

Mocht je geen bietenblad hebben, dan kun je ook rucola of eikenbladsla gebruiken. Haksel bietenblad, knoflook, bieslook en olijfolie met de staafmixer fijn (in de hakmolen of met een vijzel kan natuurlijk ook). Als je toevallig een basilicumplantje hebt staan, dan vooral een flink aantal blaadjes daarvan toevoegen. Andere verse kruiden zijn uiteraard ook welkom. Dit is een heel verdraagzame pesto! Voeg als laatste de pecannoten en parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper en zout. De pecannoten kun je trouwens ook prima vervangen met andere noten of pijnboompitten. Zolang je tijdens het mengproces goed blijft proeven kan er eigenlijk niets mis gaan. Laat de pesto wel even een nacht rusten, dan kan de smaak zich goed ontwikkelen. Het smaakt namelijk altijd wat gestresst na al dat gehaksel.  In de koelkast een paar weken houdbaar. Eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogposts? Klik dan onderaan de pagina op de blauwe volgknop.

image

 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s